'Euro Summer' is een gigantische trend en met deze tijdloze items omarm je de stijl (2024)

Afgekeken bij onze favoriete celebrity's en modemensen.

Door Yarissa Snijders

'Euro Summer' is een gigantische trend en met deze tijdloze items omarm je de stijl (1)

Onze social media feeds worden overspoeld door de Middellandse Zee, gekleurde co*cktails en piepkleine bikini's, waardoor we het niet kunnen laten om alvast na te denken over onze looks voor deze zomer. Vooral nu de temperaturen ook hier beginnen op te lopen, is het haast onmogelijk om je niet alvast te verdiepen in outfits voor je eerstvolgende vakantie. Er is één trend die we niet kunnen negeren en kans is groot dat je hem zelf al bent tegengekomen: de Euro Summer Style.

Dé trend voor de zomer van 2023

'Euro Summer' ook wel (European Summer) is een begrip dat we voor het eerst voorbij zagen komen op TikTok. Modeliefhebbers die buiten Europa wonen, gebruiken de term om een stijl te omschrijven die we het best kunnen beschrijven als zomers, een mix van felle kleuren met beige items, Scandinavische invloeden én een tikkeltje Old Money.

Aangezien wij haast elk jaar een 'Euro Summer' hebben, is het voor ons niks nieuws. Kans is dan ook groot dat je al een aantal van onderstaande items in je kast hebt liggen. Van de standaard items in je tijdloze garderobe zoals fijne tanktops, bikini's en shorts tot statement pieces die ervoor zullen zorgen dat alle ogen op jou gericht zijn: er is keuze genoeg.

Heb je plannen om naar de Cote d'Azûr, het zuiden van Italië te gaan of ga je toch de hele zomer lang vertoeven in Spanje? We gingen voor je op zoek naar de leukste 'Euro Summer'-stijlinspiratie, zodat je helemaal voorbereid bent voor je volgende out of office, afgekeken bij onze favoriete celebrity's.

Modeliefhebbers opgelet: deze 5 rokkentrends ga je deze zomer overal tegenkomen >

Shop de Euro Summer Style

1

Maxi jurk

In de aanloop naar haar bruiloft bleef Sofia Richie ons verrassen met looks, waarvan deze jurk één van onze favorieten was. Hiermee bewees ze dat een maxi jurk absoluut onmisbaar is in je zomergarderobe. Helemaal volgens de laatste trends, chic én comfortabel: daar houden we van.

Mango halterjurk met open rug

'Euro Summer' is een gigantische trend en met deze tijdloze items omarm je de stijl (3)

Mango halterjurk met open rug

Deze jurk van Mango brengt niet alleen kleur in je look, maar zorgt er ook nog eens voor dat je comfortabel én chic de dag doorkomt. Draag er een paar sandaaltjes onder en je bent good to go.

2

Een statement bikini

Emily Ratajkowski liet ons eerder al zien dat een bikini met dierenprint onmisbaar is in je collectie, maar elke ander opvallende set voldoet ook. Denk aan een uitgesproken kleur, sprekend patroon of opvallend materiaal: hierin ben je klaar voor elke zomerse boottrip.

Advertentie - Lees hieronder verder

Hunkemöller bandeau bikini top

'Euro Summer' is een gigantische trend en met deze tijdloze items omarm je de stijl (5)

Hunkemöller bandeau bikini top

Nu met 29% korting

Hunkemöller's bikini's zijn elk jaar razend populair en ook bij Bazaar zijn we gek op de zwemkleding van het merk. De combinatie van de kwaliteit, de oranje kleur en het opvallende model zorgt ervoor dat dit verreweg onze favoriete set is.

SHOP HET BIJPASSENDE BROEKJE

3

Bootshals top

Voor een uitje op een jacht met Juntine Skye combineerde Hailey een rood-wit gestreepte top met boothalslijn met een minirok en minimalistische sieraden. Als je het ons vraagt, is zo'n top dé manier om chic en comfortabel de zomer door te komen.

COS top met boothals

'Euro Summer' is een gigantische trend en met deze tijdloze items omarm je de stijl (7)

COS top met boothals

Bij COS weet je dat je goed zit als je op zoek bent naar basics. Deze top met boothals combineer je net zo makkelijk met je minirok en muiltjes in de zomer als met een pantalon, oversized blazer en laarzen in de winter. Wij weten het wel.

Advertentie - Lees hieronder verder

4

Kleurrijke jurk

Of je nou voor een mini-, maxi-, strapless- of halter jurk gaat: een kleurrijke jurk mag niet ontbreken voor je Euro Summer. Afhankelijk van je silhouet en materiaal heb je exemplaren voor het shoppen en verkennen van een nieuwe stad, maar zijn er ook genoeg uitvoeringen die perfect zijn voor een avondje uit.

Marant Etoile lange jurk

'Euro Summer' is een gigantische trend en met deze tijdloze items omarm je de stijl (9)

Marant Etoile lange jurk

Hij is precies roze genoeg, heeft de perfecte lengte en komt in een jaloersmakend silhouet: deze jurk van Marant Etoile heeft onze modeharten gewonnen.

5

Lange rok

De tegenhanger van de minirok, de maxi rok maakte een grote comeback en is ook bij onze favoriete influencers niet meer weg te denken. In zo'n stijlvolle, luchtige rok ben je helemaal Euro Summer Style-approved.

Advertentie - Lees hieronder verder

H&M zijden rok

'Euro Summer' is een gigantische trend en met deze tijdloze items omarm je de stijl (11)

H&M zijden rok

Als je garderobe nog wel een lange rok kan gebruiken, is de H&M Premium Selection dé plek om een kijkje te nemen. Deze mintgroene rok is bij ons favoriet.

'Euro Summer' is een gigantische trend en met deze tijdloze items omarm je de stijl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 6064

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.