De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (2024)

Old San Juan

Een bezoek aan deze historische stad is als een reis terug in de tijd. Wandel door de kronkelige geplaveide straten van Old San Juan en vind grootse, pastelkleurige koloniale architectuur uit de 16e en 17e eeuw en oude Spaanse militaire forten. Ondanks de goed bewaarde geschiedenis is de meer dan 500 jaar oude stad, die toevallig ook de oudste nederzetting in Puerto Rico is, ook de thuisbasis van veel moderne Puerto Ricaanse cultuur. Stop zeker bij het 16e-eeuwse El Morro Fort, de neoklassieke San Juan Kathedraal en het Fortaleza – maar de hele stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, dus je kan echt niet misgaan.

De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (1)
De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (2)
De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (3)

Playa Flamenco

De ongerepte witte zandstranden en het sprankelende kristalheldere water van Playa Flamenco worden beschouwd als de beste stranden van Culebra, een klein eiland ongeveer 17 mijl voor de oostkust van Puerto Rico. Playa Flamenco wordt zelfs vaak gezien als een van de beste stranden ter wereld. De naam van het strand komt van de flamingo’s die in de winter in een nabijgelegen lagune rusten. Bezoek het tijdens de week wanneer het strand het minst druk is.

De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (4)

El Yunque Nationaal Park

Naast de prachtige stranden is Puerto Rico’s natuurlijke schoonheid te vinden in de vorm van een weelderig regenwoud in het beroemdste nationale park van het eiland. Wandel door de mist onder de reusachtige groene luifels van het Luquillo-gebergte, en probeer zoveel mogelijk van de 240 soorten bomen en honderden plantensoorten in het bos te vinden. In het 43 vierkante mijl grote park vind je El Yunque’s 3.500 voet hoge piek, de 85 voet hoge La Coca watervallen, en nog veel meer.

De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (5)

Puerto Mosquito Bioluminescente baai

Dit ongelooflijke, zeldzame spektakel mag je niet missen op een reis naar Puerto Rico. Het gloeiende water van Puerto Rico’s drie bioluminescente baaien is het resultaat van een aantal factoren, waaronder de geringe diepte van het water, de hoge temperatuur, de lage circulatie en de hoge voedingsstoffen. Deze kwaliteiten vormen samen een prachtige habitat voor dinoflagellaten, het plankton dat zorgt voor het prachtige schouwspel in de gloeiende lagunes. Zwem, kajak, of kijk gewoon naar de gloed vanaf de oevers. Mosquito Bay wordt beschouwd als de helderste bioluminescente baai in de wereld, hoewel de magie moeilijk op camera is vast te leggen.

De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (6)

Rincón

Deze beroemde surfstad is enorm populair bij bezoekers en expats, waardoor het de bijnaam ‘Gringo Paradise’ krijgt van de lokale bevolking. De golven nemen hier enorme proporties aan, maar er zijn ook stranden aan de zuidkant van de stad die heerlijk zijn om te zwemmen en te ontspannen met een piña colada. Het gebied is ook populair om van half januari tot maart naar bultrugwalvissen te kijken.

De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (7)

Isla Desecheo

Dit satellieteiland voor de westkust van Puerto Rico, ongeveer 12 mijl van Rincón, is een topbestemming voor duikers die de drukke toeristische gebieden willen ontvluchten. Het water is kalm en doorschijnend, met een zicht van ongeveer 80 voet, perfect om de koraalriffen te bekijken en heldere vissen in het water te spotten. Het piepkleine onbewoonde eiland is een wild- en zeereservaat dat wordt beheerd door de US Fish & Wildlife Service.

De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (8)

Ponce

Ponce is een unieke stad in Puerto Rico. Maak een wandeling door het historische stadscentrum van de Parel van het Zuiden om fantastische voorbeelden van koloniale architectuur en goed bewaarde herenhuizen te zien, evenals een dozijn geweldige musea – waaronder kunst, geschiedenis, muziek en nog veel meer. Je kan ook slechts drie mijl zuidwaarts naar de kust lopen om de La Guancha Paseo Tablado promenade te vinden waar je vele uitstekende restaurants en bars vindt.

De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (9)
De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (10)

Rio Camuy Grotten

Dit grottenpark is één van de grootste grottenstelsels ter wereld, met een oppervlakte van 268 hectare. De kalksteengrotten en waterwegen zijn uitgesleten door de Río Camuy, de op twee na grootste ondergrondse rivier ter wereld. Gasten kunnen een ritje maken met een trolleybus in de diepte van de 200 meter diepe grot. Er zijn talrijke kamers met stalagmieten, stalactieten en stromende rivieren. Hoewel het grottenstelsel pas in 1958 werd herontdekt, zijn er aanwijzingen dat de eerste bewoners van Puerto Rico ze al verkenden.

De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (11)

La Parguera Natuurreservaat

In de buurt van het dorp en resort La Parguera ligt een prachtig gebied met ongerepte natuurlijke schoonheid. Het reservaat herbergt enkele van de meest buitengewone natuurlijke bezienswaardigheden in Puerto Rico, waaronder mangroven, zoutmoerassen, koraalriffen en een aantal satellieteilanden. Kamperen is niet toegestaan in het reservaat, maar er zijn wandelpaden, boottochten, en mogelijkheden om te snorkelen en windsurfen.

De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (12)

Lago dos Bocas

Dit kunstmatige meer, gelegen in het centrum van Puerto Rico tussen Arecibo en Utuado, werd aangelegd in 1942, en is één van de drinkwaterreserves van het eiland. Spring op een veerboot en maak een ritje op het kalme water van het meer – het gebied barst van de natuurlijke charme en schoonheid omdat het niet wordt bezocht door toeristen. Geniet van een lunch in één van de openluchtrestaurants aan de oever van het meer terwijl je geniet van de vredige rust.

De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (13)

Guánica

Guánica, gelegen in het zuiden van Puerto Rico, is een stadje in de gelijknamige smalle haven. De stad is verbonden gebleven met zijn traditionele roots, en er zijn tal van historische bezienswaardigheden te zien. Bezoek het fort Caprón, de vuurtoren van Guánica en het staatsbos van Guánica. Je kunt ook een klein plaatsje bezoeken dat Gilligan’s Island heet (genoemd naar de populaire tv-show).

De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (14)

Fajardo

Dit gebied is populair bij zowel autochtone Puerto Ricanen als toeristen. Fajardo staat bekend om zijn uitstekende visgerechten, hotels van hoge kwaliteit, en de nabijheid van de eilanden Palomino, Icacos, en Palominito, allemaal populaire gebieden voor dagtochten. De turquoise zee aan de kust van Fajardo is kalm en geschikt voor snorkeltrips, en het heeft één van Puerto Rico’s bioluminescente lagunes, Laguna Grande. Bezoek de Las Cabezas de San Juan vuurtoren, een van de oudste in Puerto Rico, en bekijk Puerto del Rey Marina, één van de grootste jachthavens in het hele Caribisch gebied.

De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (15)
De 12 mooiste bestemmingen in Puerto Rico | Hayaat (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 5525

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.